Zašto izabrati tuš kabinu sa staklom, a ne običnu zavesu?

Početna / Blog / Zašto izabrati tuš kabinu sa staklom, a ne običnu zavesu?


Svaka prostorija u domu ima svoju ulogu. Tako je dnevna soba prostorija u kojoj provodimo najviše vremena sa našim ukućanima i prijateljima. Uglavnom je to najveća prostorija u domu kojoj se posvećuje posebna pažnja tokom renoviranja. Vodi se računa da bude prostrana, ispunjena veselim tonovima kako bismo se u njoj opustili i uživali. Kuhinje su srce doma jer tu počinje dan, dok su spavaće sobe mesto u kome tražimo mir i odmor. Druga oaza jeste kupatilo, kome takođe treba posvetiti posebnu pažnju, a veliku ulogu imaju i detalji u njemu. 

Tuš kabine potisnule kade

Kade su nekada bile najvažniji element u kupatilu. Kako je vreme odmicalo, tuš kabine su polako potisnule kade posebno u kupatilima manjih dimenzija, gde je svaki metar važan. Tuš kabine su praktične i štede prostor što je jako važno i zbog čega se veliki broj ljudi odlučuje za njihovu ugradnju. Praksa pokazuje da se tuš kabine sada ugrađuju i u velikim kupatilima po stanovima i kućama upravo zbog praktičnog i funkcionalnog izgleda. Njihovim ugrađivanjem dobija se na prostoru te se otvara mogućnost za dodavanje nekih drugih detalja i elemenata koji će dodatno oplemeniti kupatilo. 


Tuš kabine sa zavesama

U početku su se tuš kabine odvajale zavesama. Platične, pamučne ili pak mešavina oba materijala menjala je vrata kabina. Dezeni su se smenjivali od klot čistih do šarenih kojima se unosio veseli ton u prostoriji. Praksa nije prestala ali se znatno proredila, jer su zavese ubrzo zamenila vrata od stakla. Jedan od razloga jeste njegova dugotrajnost ali i estetska strana. Tuš kabine sa staklenim vratima pružaju eleganciju, jedinstvenost i određenu dozu otmenosti. 

Tuš kabine od stakla

Zahvaljujući tehnologiji koja sve više napreduje, staklo će se zadržati na mestu jednog od najboljih materijala za izradu kliznih vrata na tuš kabinama, mada i onih koji se jednostavno otvaraju. Peskirano, providno, vitraž staklo samo su neki od modela koji se mogu naći na tržištu, a na vama je izaberete onaj koji će se najbolje slagati sa ostatkom enterijera u vašem kupatilu. 

Staklo se u kupatilu sve više koristi i za druge detalje, a ne samo tuš  kabine. Tako je sve više onih kojih se odlučuju i za police i male ormariće sa staklenim vratima. Još jedna od prednosti koja ide u prilog staklu jeste lakoća održavanja. Lakoća uklapanja jeste sledeća pozitivna strana ovog materijala. S obzirom na to da je uglavnom providno lako se može uklopiti sa ostalim bojama i detaljima u prostoriji. Naravno, tu su u i stakla u boji za one koji vole da ekspreimentišu. 

Tuš kabine od kaljenog stakla

Jedno od popularnijih rešenja jesu i tuš kabine od kaljenog stakla. Razlog tome jeste što se prave po meri što znači da se svaki deo kupatila koristi u potpunosti. Kaljeno staklo je jače i otpornije u poređenju sa običnim staklom. 

Staklene tuš kabine po meri imaju široku upotrebu, te se mogu videti kako po luksuznim apartmanima I hotelima ali i u kupatilu privatnih stanova i kuća. Atraktivan izgled, funkcionalnost, ali i širok raspon cena učinili su ih dostupim većem delu populacije.  Praktično, a moderno rešenje našlo je put u savremenim domovima. 

Ako želite da promenite neki detalj vašeg kupatila, razmislite o tuš kabinama od stakla. Dobićete moderno, a praktično rešenje, dok će vaše kupatilo izgledati jedinstveno i sa stilom.