Staklo za kuhinje po meri

Početna / Blog / Staklo za kuhinje po meri

Savremen način života, savremene navike, savremeni poslovi i interesovanja izmenili su sakodnevnicu uobičajene porodice. Međuljudski odnosi, pravila, obaveze i očekivanja jedne porodice takođe su se modernizovali. U današnje vreme privatnost, sloboda govora i izražavanja, prepuštanje svakom članu odgovornost koje je dorastao doprinele su iskrenijoj porodičnoj vezi. Međutim, iz tradicionalne porodice ostalo je štošta lepog, kao na primer provođenje zajedničkog vremena u krugu najmilijih.

Nekada se zajedničke aktivnosti i razgovori vrše u dvorištu kuće, nekada u dnevnom boravku, a nekada u kuhinji. Većina nas je naviknuta da je kuhinja deo kuće u kojoj majke ili bake prave slasne kolače i ručkove. To nije uvek tako jednostavan posao. Jedan od najboljih načina da se porodica poveže kao tim, da uvidi kom članu koje obaveze više odgovaraju, kakvog su karaktera deca i da se ujedno zabave svi članovi, jeste zajedničko kuvanje. 

Neretko je kuhinja spojena sa trpezarijom. Dakle, osim što služi kao prostor za pripremanje jela, pranje sudova i skladištenje hrane, ona je deo u kojem ljudi ručavaju. Iz tog razloga je uređenje kuhinje bitno koliko i uređenje bilo koje druge sobe u domu. Ona treba da bude opremljena i uređena sa stilom, u skladu sa potrebama porodice uz prilagodljivost svakom članu. 

Staklo u kuhinji po meri idealan je način da modernizujete izgled svoje kuhinje. Ono se ugrađuje između kuhinjskih elemenata i služi kao odlična zamena za pločice. Ovo staklo ima dosta prednosti u odnosu na keramičke pločice u kuhinji. Na primer, ugradnjom ovog stakla dobijate dizajn po vašoj želji. S obzirom da ne postoje fugne, buđ i prljavština nemaju gde da se sakriju. Dovoljno je održavati ga bilo kojim sredstvom za čišćenje stakla. Brzo i lako se montira. S obzirom da je moguće naručiti staklo po meri, specifične dimenzije i oblici slobodnog prostora za montiranje stakla ne predstavljaju ikakav problem. Stakla za kuhinje su rađena od kaljenog stakla debljine 6mm. Ono je jače od običnog stakla i ima visok stepen izdržljivosti na visoke temperature i udarce. 

Pored svih ovih činjenica, prednost ugradnje staklenog zida ne završava se na njima. Možete naručiti da staklo za kuhinju bude u boji, matirano ili gravirano po motivu. Na ovaj način zasigurno ste osvežili izgled kuhinje i učinili je interesantnijom. Dizajn za kuhinjska stakla može se uraditi štampom na staklu ili lepljenjem folije na staklu. Štampa na staklu je novi vid dekoracije stakla i daleko je kvalitetniji od lepljenja folije na staklo. Na osnovu boje i izgleda vaše kuhinje izaberite dizajn štame koji bi se najviše uklopio. Naravno, uvek možete potražiti mišljenje stručnjaka ili dobiti ideju pomoću slika sa interneta. Pored štampanja slike na staklu, ono može biti i jednobojno. Na taj način dobijate na jednostavnosti ali opet na lepoti same prostorije. S obzirom da ne postoje fugne slika je prikazana u celosti po preciznim merama, bez prekida.

Neprevaziđeni adut stakla jeste taj što čini prostor vizualno većim. Bilo da je kuhinja manjih ili većih dimenzija, staklo će se idealno uklopiti sa veličinom prostora, kao i sa drugih tipovima materijala u samom enterijeru. Čak i kada je u pitanju kuhinja u sklopu restorana ili firme, staklo umesto pločica predstavlja idealnu završnicu u uređenju iste. Staklo odaje utisak luksuza, prefinjenosti i čistoće. Uređivanjem kuhinje na profesionalan i smislen način podsvesno podstičete i svoje zaposlene da se ponašaju i rade u skladu sa svojim radnim mestom. Svaki čovek voli da radi u odličnim uslovima i uređenje enterijera poslovnog prostora učiniće da se zaposleni osećaju komotnije, poštovanije i samim tim će više ceniti svoje radno mesto i kolege.

Fizički izgled je ono što vidimo i pamtimo kada se prvi put upoznajemo sa nekim. Isto tako mnogi od nas proučavamo domaćine na osnovu uređenosti enterijera, detalja i boja. Staklo u kuhinji besprekorno ispunjava svoju estetsku i funkcionalnu stranu.