Staklene ograde u ugostiteljskim objektima

Početna / Blog / Staklene ograde u ugostiteljskim objektima

Postoje određeni kafići koje voliti da posetite barem jednom dnevno. Leti prvu jutarnju kafu ne možete da zamislite, a da nije u bašti tog kafića, a tokom zime čaj u toplom, ušuškanom ambijentu. Koristite svaki porodični, nedeljni ručak da posetite neke od vaših omiljenih restorana, a poslovni sastanci se obavezno održavaju u onom koji vam je svima blizu i čiju muziku, hranu i enterijer volite.

Savremeni način života mnoge ljude je postakao da jedan deo dana i ličnih potreba, ispunjavaju mimo kuće. Izlasci sa prijateljima, poslovni sastanci, pa čak i prosto listanje novina, dobili su posebnu draž kada se vrše u omiljenim ugostiteljskim objektima. Postoji nekoliko razloga zašto vam ti lokali prirastu srcu. Nekad je to zbog ljubaznog osoblja, nekad zbog cenovnika i kvaliteta usluge, a nekada prosto zbog dobre lokacije. Istina je da velika većina nas ne bi provodila vreme u ugostiteljskom objektu gde se ne oseća prirodno, komotno i udobno. Postoji milion i jedan lokal i milion i jedan način da se on uredi. Neki su naklonjeniji konzervativnijem stilu, neki industrijskom uređenju, dok neki vole luksuzne ambijente. Neosporivo je da svaki od tih stilova uz dovoljnu količinu staklenih elemenata, može dodatno da se oplemeni i ulepša. 

Zahvaljujući svojoj strukturi, staklo se jednostavno kombinuje sa drugim materijalima i u svakom stilu uređenja je dobrodošlo. Ono predstavlja prozirnu masu kroz koju se svetlosni zraci sa lakoćom prelamaju i svaku prostoriju čine svetlijom, prozračnijom i vizualno većom. Staklene ograde su elementi od stakla koje svaki ugostiteljski objekat može da iskoristi na nekoliko načina. Pored svoje estetske strane, sve staklene ograde moraju da ispujavaju sigurnosne kriterijume. Staklene ograde se mogu izrađivati od kaljenog, laminiranog, matiranog i bojenog stakla. Takođe se mogu praviti i od savijenog stakla, pogotovo kada je reč o polukružnom obliku balkona i terasa. Staklene ograde su jednostavne, lepe i lake za održavanje. Nudi vam se izbor različitih nosača i okova, tako da tu jednostavnost uvek možete personalizovati. Mali nosači i okovi za ograde u raznim modelima će vašu novu staklenu ogradu učiniti posebnom. Staklene ograde su postale neizostavan deo svakog enterijera ili eksterijera.

Američki stil uređenja širi se po čitavom svetu. Bilo da je reč o stambenim ili poslovnim jedinicama, teži se ka što većem prostoru. Naravno, ta ideja se nije zadržala samo na unutrašnjost objekata. Staklene ograde za terasu idealan su način da osvežite i istaknete izgled terase. One pružaju luksuzan, moderan izgled, pogotovo kada je reč o ugostiteljskim objektima. S obzirom da ih možete naručti po meri, nema sumnje da će idealno pristajati vašem eksterijeru. Savijeno staklo je najbolji odgovor ukoliko je terasa vašeg kafića, restorana ili hotela polukružnog oblika. Ove ograde se najčešće izrađuju od kaljenog stakla, tako da je sigurnost obezbeđena na vrhunskom nivou.

Ograde od sakla su tako praljenje da se lako prilagođavaju i uz stepenište, kao i uz balkone. Ukoliko želite da vaš lokal odiše odvažnošću, staklene pregrade i vrata učiniće ga vizualno mnogo većim i dodatna svetlost odaje utisak svežine. Ugostiteljski objekti teže ka specifičnim obeležjima, prepoznatljivim specijalitetima i dobrom glasu koji se daleko čuje. Korišćenje stakla u uređenju indirektno će govoriti o duhu samog ugostiteljskog objekta, kao i motivu poslovanja.