Staklene obloge

Početna / Blog / Staklene obloge

Poslednjih godina u modernom enterijeru neizostavan element su staklene obloge. Staklene obloge su izazvale veliku pažnju, želje i mnogobrojne pohvale za estetiku i funkcionalnost. U uređenju doma, poslovnog prostora i terasa staklene obloge se koriste u širokoj primeni.

Staklene obloge se prave od kaljenog stakla. Kaljeno staklo je i do pet puta jače od običnog stakla. Ova vrsta stakla nastaje zagrevanjem običnog stakla na visokoj temperaturi, a zatim naglim hlađenjem. Ovaj proces proizvodnje ga čini jačim i otpornijim na toplotu i fizička oštećenja do 400-500% od običnog stakla. Cilj procesa kaljenja je prvenstveno poboljšanje trajnosti konstrukcije. S obzirom da ova vrsta stakla predstavlja jedan od sigurnijih i izdržljivijih materijala, pogodna je za izrađivanje razih konstrukcija. Ovaj tip stakla se izrađuje po meri i u bilo kakvim oblicima, zahvaljujući laserskim merenjima i obradom najsavremenijim mašinama. Takođe je moguće izrezati rupe različitih dimenzija i oblika kako bi se staklo uklopilo na mestima gde je fiksirana, na primer, neka sanitarija, utičnice, kuhinjski elementi i slično.

Osim što je izuzetno postojano, kaljeno staklo odaje ekskluzivnu kompoziciju bilo kojoj prostoriji. Montiranje ovog stakla unosi se dašak elegancije, modernizma i svedenosti, kako u enterijeru, tako i u eksterijeru. Ova stakla mogu biti providna, u boji, sa raznim elementima ili matirana. Jedinstvena i savremena ideja za uređenje jeste ugradja staklenih obloga sa fotografijom. Naravno, preduzeća poput In stakla, vam mogu ponuditi ideje iz svog portfolija, ali isto tako možete samostalno odabrati fotografiju. Ona može biti određeni pejzaž, citat, razni motivi i slično. Montiranjem staklene obloge sa fotografijom prostor postaje živopisniji i personalizovaniji.

Staklene obloge su prilagodljive svakom dekoru. Možete ih ugraditi kao pregradni zid na stepenicama. Osim što pružaju dodatnu bezbednost i stabilnost svakome ko koristi stepenice, stakle obloge će dodati modernizmu uređenja. Staklo je proziran materijal i njegovom ugradnjom prostor postaje vizualno veći. Takođe pruža prodiranje dodatne svetlosti što takođe utiče na utisak veličine i svežine.

Staklene zidne obloge su postale neizostavan elemet svake moderne kuhinje. One su fenomenalno rešenje za lakše održavanje. Za njihovu čistoću i blistavost neophodno vam je samo bilo kakvo sredstvo za čišćenje staklenih površina. Uz to, s obizorom da ne postoje fugne kao kod pločica, kamenac i masnoće nemaju gde da se zadržavaju i da vam zadaju muke. Takođe, s obzirom da ne postoje razni prekidi radi fugni, slika ima kompletan prikaz. Još jedna izuzetno zahvalna karakteristika staklenih zidnih obloga jeste ta što se mogu montirati na bilo kojoj površini (pločice, drvo itd.).

U kupatilu staklene obloge možete postaviti iznad lavaboa, kade ili tuš kabine. U ovom slučaju, lakoća održavanja staklenih obloga igra ogromnu ulogu. One sa svedenim motivima i nežnim bojama uklopiće se u bilo koji stil uređenja.

Praćenje mode i aktuelnih novina u uređenju nije neophodno da bi vaš dom, kancelarija ili terasa izgledali božanstveno. Međutim, staklene obloge su sa razlogom izazvale toliko interesovanja i oduševljenja. One predstavljaju funkcionalno i estetsko rešenje na duže staze. Odlučili se za njihovu ugradnju samo u kuhinji, kupatilu, na stepenicama, ili u svim prostorijama, sigurni smo da nećete pogrešiti!