Modernizam u ugostiteljstvu

Početna / Blog / Modernizam u ugostiteljstvu

Odlazak u restoran ili odsedanje u hotelu, makar bila reč o poslovnom ručku ili putu, večito povezujemo sa užitkom i komforom. Putovanje do drugog grada ili države dodatno utiče na stvarenje utiska kao da ste na odmoru. Seminari, koferencije i sklapanje ugovora mogu biti od izuzetnog značaja kako za vas, tako i za vašu firmu. To je jedan od dodatnih razloga zašto je bitno da ugostiteljsko osoblje dodatno olakša i ulepša vašu posetu.

Isto tako, kada je u pitanju porodičan odmor, sigurno želite da vašoj deci i dugoj polovini bude sve potaman. Raskošan švedski sto, čisti podovi i posteljina, zabavni program za decu i pristup bazenu učiniće vaš odmor nezaboravnim. Siugrno i sami znate koliko vam je puta ljubaznost konobara ili profesionalnost recepcionara popravilo dan.

Osim stručnog, odgovarajućeg kadra, vrhunske higijene, zavidne lokacije i besprekorne kuhinje, da bi ugostiteljski objekat bio izuzetnog kalibra potreban mu je takav i izgled. Enterijer i eksterijer moraju biti usaglašeni sa imidžom preduzeća ili onim imidžom koji preduzeće pokušava da oformi. Holovi, terase, dvorišta i parkinzi moraju biti pedantni i bez greške, kao i sami kafići, restorani ili hoteli. Kada restorani nisu primamljivi na oko, teško da će neko biti zainteresovan za to kakva mu je kuhinja. Ljudi uvek povezuju različite elemente nekog objekat u jednu sliku, tj. jedno mišljenje. A s obzirom da je eksterijer sve što mogu da uvide pre nego što reše da uđu u objekat, od velike važnosti je da i on bude primamljivog karaktera. U ostalom, šta vam vredi vedro i obučeno osoblje, odlična hrana i primamljive cene ako niko ne reši da prođe kroz ulazna vrata vašeg objekta?

S toga, jedan od pravih izbora za postizanje modernog izgleda restorana ili hotela, jeste da ta vrata budu baš staklena. Možete poručiti izradu staklenih vrata po vašim merama. Najčešće se izrađuju od kaljenog stakla debljine od 8 do 10mm. Kaljeno staklo je i do pet puta jače od običnog stakla. Ova vrsta stakla nastaje zagrevanjem običnog stakla na visokoj temperaturu, tj. 650° C, a zatim naglim hlađenjem. Ovaj proces proizvodnje ga čini jačim i otpornijim na toplotu i fizička oštećenja i do 400% od običnog stakla. Stoga, ova vrata ispunjavaju sve zahteve, kako sigurnosne, tako i estetske.

Staklene pregrade i vrata pružaju dodatnu prozračnost ambijentu, kao i čistinu pogleda. Naravno, ukoliko težite ka zagonetnijem stilu uređenja, uvek možete ugraditi pregrade i vrata od matiranog, matiranog po motivu ili bojenog stakla. Na taj način možete sačuvati intimu korisnika usluga vašeg restorana ili hotela.

Svojim samim svojstvom, staklo odaje utisak odvažnosti i savremenosti. Staklenim ogradama na terasama svom preduzeću pružate notu ekstravagancije. Dostupnost neverovatnog pogleda na grad, more ili proplanak nenapuštajući svoj apartman mnoge će korisnike ostaviti bez daha. Terase su spona vaše tople sobe i spoljašnjeg sveta. Prozirnost stakla jasnije ističe tu sponu i lepotu prizora. 

Staklene ograde su jedinstven način ulepšavanja stepeništa. Kada je u pitanju ovaj element, bio deo enterijera ili eksterijera, uvek se posmatra samo njegova funkcionalna strana. Stavljanjem staklenih ograda umesto regularnih gelendera na još jedan način ćete podići izgled objekta na drugi nivo. Staklene ograde se mogu izrađivati od kaljenog, laminiranog, savijenog, matiranog i bojenog stakla. Primenta staklenih ograda se ne završava na ovome. Njih možete ugraditi bilo gde, ali će svuda odati odvažan ukus. Kada spomenemo balkone unutar predvorja ili rooftop-ove hotela prvo što nam prođe kroz misli jeste besprekorno staklo. Staklene ograde su izuzetnog kvaliteta i čvrstine i zbog toga su pravi izbor za bilo koji deo objekta.

Međutim, s obzirom da govorimo o velikim objektima i lokalima, staklo može biti prisutno u bilo kojoj prostoriji. Stakleni zidovi, tj. staklene pregrade, sjajan su način da odvojite bar od restorana, hodnik hotela od sale za ručavanje i slično. Staklene pegrade vam ostavljaju mnoštvo načina da oplemenite izgled unutrašnjosti vašeg objekta. Ponekad se mnoge arhitekte odlučuju za motiranje staklenih zidova gde i nema tolike potrebe za istima, samo zarad ispunjenja stila.

Staklo je idealan materijal koji god stil uređenja da je u pitanju. Bilo da je reč o minuloj modi ili aktuelnim stilovima opremljivanja enterijera ili eksterijera, staklo će se idealno uklopiti. Ujedno se fenomenalno spaja i sa bilo kojim drugim materijalom.