Jednostavnost staklenih ograda

Početna / Blog / Jednostavnost staklenih ograda

Ima nešto u tom staklu. Prefinjenost, elegancija, luksuz samo su neki od epiteta koje vezujemo za ovaj materijal. Otkriven je još u staroj eri i u početku se koristio u dekorativne svrhe. Primena se vremenom širila, te je sve više dobijao prostora i u sferi dizajna enterijera. 

Tako se danas masovno proizvode staklena vrata, lusteri, vaze i ograde. Staklena vrata su posebno postola trend u poslednjih nekoliko godina. Slede ih staklene ograde koje se ističu jedinstvenošću i jednostavnošću. 

Staklene ograde za moderan dom

Korišćenje stakla u enterijeru preporučuje se svima koji žele da modernizuju svoj dom bilo. Zato su staklene ograde element bez koga se danas ne mogu zamisliti savremeni objekti. Ono što je bitno jeste da staklena ograda garantuje bezbednost korisnika. 

Ovaj tip ograde može se podeliti u nekoliko kategorija. Tako postoje nasadne, usadne i stranične, ali i tačkaste, kontiniualne, segmentne ukoliko posmatramo tip sistema. 

Kaljano staklo sa brušenim ivicama 

Prema rečima stručnjaka stalko mora biti kaljano i obrađeno sa oborenim i brušenim ivicama. Debljina će pak zavisiti od nekoliko faktora. Tu se pre svega misli na sam tip objekta, gabarita stakla, dubine uklještenja. Spajanjem dva stakla u jednu celinu dobijamo sistem koji obezbeđuje sigurnost onome koji ovu ogradu koristi. Kako se ističe razmak između stakala treba da bude isti kao debljina stakla. To će pomoći prilikom montaže. 


Staklne ograde u enterijeru

Staklene ograde se pored eksterijera ugrađuju i u enterijere. Kod njih nosači ograde mogu biti vidljivi ali ne, to ostaje na samom korisniku. Posebnu vrstu čine štelujući tačkasti nosači stakla. Oni se prave od aluminijama i čeličnih ankera, s tim što je deo nosača pravljen od gume, deo koji je u direktnom dodiru sa staklenom površinom. Ograde mog biti postavljene kako bi ogradile stepenice ili da bi se odvojio hodnik na gornjem spratu. 

Staklo jeste prvobitan providni materijal. S tim u vezi uklapa se u minimalistički ili skandinavski stil u kome je glavna crta jedinstvenost. Njime ćete uneti dozu otmenosti i luksuza u svoj dom. Ono što ga dodatno čini prijemčivim jeste i činjenica da nikada ne izlazi iz mode. I ne vezuje se samo za prostor za stanovanje već se može naći i u poslovnim objektima. 

Staklene ograde – jedinstvenost i otmenost na jednom mestu.