Brisanje staklenih površina

Početna / Blog / Brisanje staklenih površina

Živeli u porodičnoj kući, sopstvenom stanu ili iznajmljenoj garsonjeri, kada dođete sa posla, treninga ili koncerta, vaš dom je sve što vam treba. Dom je mesto u kom se osećate svoje, ušuškano i slobodno. Bez obzira da li u svom domu provodite čitav dan ili samo prespavate, potrebno vam je da bude uređen po vašem ukusu i željama. Ljudi su bića koja vole da se okružuju stvarima i ljudima koji ih ispunjavaju, pa stoga i kuću ukrašavamo raznim suvenirima, cvećem i dekoraacijama koje su nam od značaja.

Međutim, da bismo se osećali prijatno i komotno u svojoj kući, nije dovoljno samo okrečiti zidove u željenu boju, promeniti jastučnice i kupiti nove zavese. Zamislite scenario u kom dolazite kući umorni, gladni i pospani, a sudovi su neoprani, stvari neopeglane i kanta za đubre je prepuna. Dakle, čistoća i svežina su ono što vaš dom čini prijatnim, toplim i komfornim.

Urednost, prozračnost i organizovanost prostora pružaju nam pozitivnu energiju i snagu, a da toga nismo ni svesni. Kućni poslovi nisu nimalo laki, ali ih ne smemo zanemarivati. Odlaganje njihovog obavljanja samo nam stvara dodatan posao, jer će iz dana u dan biti sve veći nered. Redovnim obavljanjem kućnih poslova, kao i korišćenjem pravih sredstava za čišćenje, kućne poslove više nećete gledati kao obavezu, već kao razbibrigu.

Svako od nas ima kućni posao koji mu najlakše i najteze pada, ali većina nas će se složiti da je čišćenje staklenih površina izuzetno zahtevan posao. Na primer, ako imate staklene ograde na terasi i sami znate koliko je teško oprati muzgave, zamagljene fleke. Naravno, tu je i konstantno nanošenje prašine putem vetra. Sredstvo za čišćenje staklenih površina i jedna magična krpa su sve što vam je potrebno da ovim nečistoćama stanete na kraj. Postoji nekoliko različitih proizvođača i varijacija ovog proizvoda. Postoje sredstva sa citrusnom notom, mirisom okeana, lavande i sl. Stoga, sigurno ćete naći sredstvo koje će vam zagarantovano pružiti čistoću, osvežavajući miris i blistav pogled preko balkona.

Još jedan način da očistite staklene pregrade i vrata možete napraviti od nekoliko namirnica koje ćete sigurno naći u svojoj kuhinji. Sredstvo za čišćenje staklenih površina koje bezuslovno skida masnoću, zalepljenu prašinu i muzgave otiske, predstavlja rastvor vode i belog sirćeta. U flašicu sa sprejem sipajte 500ml vode i 125ml belog sirćeta. Nekoliko kapi limunovog soka pružiće osvežavajuću, voćnu mirisnu notu. Rastvor treba samo promućkati pre upotrebe, naprskati na željenu površinu i preći krpom. Nije potrebno silovito brisanje, kruženje krpom. Mrlja će se prosto zalepiti za krpu. Ukoliko mislite da je reč o tvrdokornijim mrljama, naprskajte ovo sredstvo na staklo i pričekajte nekoliko minuta. Videćete da su blistavi rezultati zagarantovani.

Ipak, najveći izazov jeste čišćenje ogledala. Ogledalo ima jasnu namensku osobinu, ali njegova estetska funkcija dobija sve više značaja. Bilo ono sa ramom ili bez, iz nekoliko delova ili jednodelno, velikih ili malih dimenzija, ogledalo otvara prostor. Ono se uklapa u bilo koji stil uređenja i neophodan je ukras svakog doma. Najpaktičniji i definitivno najučinkovitiji način da očistite ogledalo, jesu dnevne novine. List iz bilo kojih dnevnih novina, iscepite i pređite preko ogledala. Videćete da se ni jedna jedina čestica prašine ne zadržava na površini. Ako vam je lakše, možete i napraviti lopticu od novina i njome čistiti ogledala, rezultat je isti. Međutim, magazini ili drugi časopisi masnih stranica, ne rade posao kao obične štampane novine.

Pedantnost je osobina koja bi trebalo da bude izražena kod svih nas. Sklad i rednost je nešto ka čemu treba da težimo, kako u svom poslovnom i privatnom životu, tako i u domu.